Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar testar fjällen åt STF

Turistföreningen skickar ut 300 testpiloter i fjällen. Uppdraget är att vandra och sedan komma med förslag om hur lederna kan göras mer attraktiva för ungdomar.

STF:s jakt efter unga testpiloter fick större respons än vad man vågat hoppas på. 2000 ungdomar sökte de 300 platserna som erbjöds.

Enligt ett pressmeddelande har två från länet kommit med. Jimmy Lindblad från Härjedalen och Axel Åström från Jämtland.

Två områden ska testas under tiden 29 juni – 9 augusti i sommar. Ett område ligger i Lappland och ett i Jämtland, där man ska titta närmare på leden Storulvån – Vålådalen.

Projektet kallas för Get Real. Bakgrunden är att leder och stugor sett likadana ut sedan decennier tillbaka. Oavsett om man är pensionär eller ung så är utbudet i fjällen exakt detsamma.

STF hoppas att en ny generation ska lockas till fjällen. Testpiloternas uppgift blir exempelvis att komma med förslag om hur leder kan dras om för att bjuda unga äventyrare på en större utmaning.