Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar, tjänstemän och politiker

Den årliga dialogdagen på Vemdalsskalet samlade ett 20-tal ledande politiker och tjänstemän samt 100-talet ungdomar från Berg och Härjedalen. Syftet är att ungdomarna ska få känna att de har en möjlighet att vara delaktiga i beslut.

Annons

Samarbetet mellan Härjedalen och Berg i ungdomsfrågor går vidare. Den årliga dialogdagen är uppskattad av såväl styrande som ungdomar.

– I Berg har vi nu gratis busskort för alla barn och ungdomar från 6 år tills det att de slutat gymnasiet, berättar Kajsa Kårwik, folkhälsosamordnare i Bergs kommun.

– Busskortet är en direkt effekt av önskemål som kommit från dialogdagen.

Även i Härjedalen går det att få gehör för de frågor som kommer upp.

– Bland annat så har det upprättats ett ungdomsråd, och så fick vi en egen SYO på skolan i Funäsdalen sedan vi påtalat behovet, berättar Oskar Ohlsson som är med på dialogdagen för andra året.

– Jag har hört att det är gratis busskort på gång även i Härjedalen för ungdomar upp till 19 år, jag tycker att gränsen kunde sättas vid 25 år för alla har inte pluggat klart när de är 19 år.

Efter en heldag i sammanträdesform så avslutas tillställningen med den populära Höstrocken då ännu fler ungdomar från de två kommunerna samlas.

– Dialogdagen är viktig, den ger oss en chans att nå våra politiker. Sedan är den rolig också för man lär sig känna nytt folk, säger Oskar Ohlsson.