Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar, tjänstemän och politiker

Den årliga dialogdagen på Vemdalsskalet samlade ett 20-tal ledande politiker och tjänstemän samt 100-talet ungdomar från Berg och Härjedalen. Syftet är att ungdomarna ska få känna att de har en möjlighet att vara delaktiga i beslut.

Samarbetet mellan Härjedalen och Berg i ungdomsfrågor går vidare. Den årliga dialogdagen är uppskattad av såväl styrande som ungdomar.

– I Berg har vi nu gratis busskort för alla barn och ungdomar från 6 år tills det att de slutat gymnasiet, berättar Kajsa Kårwik, folkhälsosamordnare i Bergs kommun.

– Busskortet är en direkt effekt av önskemål som kommit från dialogdagen.

Även i Härjedalen går det att få gehör för de frågor som kommer upp.

– Bland annat så har det upprättats ett ungdomsråd, och så fick vi en egen SYO på skolan i Funäsdalen sedan vi påtalat behovet, berättar Oskar Ohlsson som är med på dialogdagen för andra året.

– Jag har hört att det är gratis busskort på gång även i Härjedalen för ungdomar upp till 19 år, jag tycker att gränsen kunde sättas vid 25 år för alla har inte pluggat klart när de är 19 år.

Efter en heldag i sammanträdesform så avslutas tillställningen med den populära Höstrocken då ännu fler ungdomar från de två kommunerna samlas.

– Dialogdagen är viktig, den ger oss en chans att nå våra politiker. Sedan är den rolig också för man lär sig känna nytt folk, säger Oskar Ohlsson.