Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsmottagningen firade 30 år

På onsdagen hölls det öppet hus på ungdomsmottagningen i Östersund. Anledningen var att man firade 30 år.

Annons

Det firades med fika och rundvisning i lokalerna. Sedan två år tillbaka ligger mottagningen på Prästgatan i större lokaler än de gamla på Törnstensgränd.

– Det har varit folk från skolan, elevhälsan och en hel del gamla barnmorskor och före detta personal här. Men inte lika mycket ungdomar eftersom det är så mycket vuxna här, säger Catharina Gützkow-Lundström, barnmorska på ungdomsmottagningen.

Det allra nyaste på mottagningen är att alla nior i länet får komma på ett frivilligt studiebesök för att få information om verksamheten.

– Det är tack vare de större lokalerna som vi kan ha detta. Vi ska ta emot killar och tjejer i två olika rum och det kan vi göra nu, säger Catharina Gützkow-Lundström.

Något annat som är nytt, fast sedan några år tillbaka, är att det är öppen mottagning varje dag i stället för en gång i veckan som det var tidigare.

– Dessutom har vi information om preventivmedel i grupp och öppen mottagning för bara killar en dag, säger Catharina Gützkow-Lundström.