Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unik lista: Här är området i Sundsvall där villapriserna ökat mest

Kurvan för priserna på villor går stadigt uppåt för alla områden i Sundsvalls kommun.
Men ändå blir gapet mellan billigast och dyrast större.
I topp ligger City med ett snittpris för villor på över fem miljoner kronor.

Under 2015 såldes tre villor i City som alla landade på slutpris över 6 miljoner kronor samt en villa som gick på 2,4 miljoner. Snittpriset på villor blev då 5 381 250 kronor – en stadig ökning från året innan då snittpriset var 3 107 143 kr. Området City inräknar i princip endast Stenstan och är därför inte så många villor som säljs per år.

Läs också: Titta in i frisörprofilens läcka funkisvilla vid Bünsowska tjärn

– Det är ett otroligt lågt utbud av villor i centrala Sundsvall, och en enorm efterfrågan och därför trissas priserna upp, säger Gun-Britt Asplund, fastighetsmäklare på ERA.

Statistik över hur försäljningen av villor i Sundsvalls kommun sett ut sedan 2007 visar att det ökat dramatiskt de senaste tre åren. Det är priserna i City som ökat allra mest men även andra områden som Granlo, Haga och Södermalm drar iväg i höga miljonbelopp.

Läs också: Stekhet bomarknad i Sundsvall – det här tror mäklarna om 2016.

– Sundsvall har haft och har fortfarande låga bostadspriser, även om det nu börjar komma uppåt. Vi ligger fortfarande längre än många liknande städer, säger Gun-Britt Asplund.

Samma bild har Chanida Wickholm, mäklare på Mäklarhuset.

– Bara för tre år sedan så var det ingen som var van vid miljonpriserna, jag sålde en villa för 4,5 miljoner och alla tyckte det var helt sjuka priser – nu är det normalpris.

Läs också: Nya idéer för området nedanför Hagaskolan – kan byggas punkthus

Även om priserna ökar på samtliga områden i Sundsvalls kommun så blir gapet mellan dyraste snittpriset och billigaste snittpriset allt större. Prisskillnaden mellan Lidens snittpris och Citys snittpris 2007 var lite drygt 1,6 miljoner kronor – 2015 har gapet ökat till hela 5,2 miljoner.

– Det är tydligt att de flesta drar sig till City. Och de som sitter på villor i centrala Sundsvall flyttar gärna inte på sig, säger Chanida Wickholm.

De övriga områdena som har de högsta snittpriserna är Nacksta/Södermalm, Granlo/Bergsåker, Haga/Bodvedjan/Skönsberg och Skönsmon som alla hade ett snittpris 2015 på över 2,3 miljoner kronor.

Läs också: Paret vill bygga grönt och miljövänligt boende – nu förverkligar de husdrömmen i Sidsjön