Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp och ner på Yogastället

Hur ofta står du upp och ner?

– Ju äldre vi blir, desto större behov har vi av att vara upp och ner, säger Katarin Owén, yogalärare.

Nu öppnar hon stans nyaste yogastudio – Yogastället.

Med sig har hon Lena Mackegård och Lena Sundfors och studion ligger på Mårtens torg, bakom Jane Doe. Verksamheten ska bestå av Yogaklasser samt en så kallad "dropshop" med varierande öppettider.

– Ordet "dropshop" kommer från klädmärket Drop of Mindfulness som är de yoga- och träningskläder vi säljer, säger Katarina Owén, och berättar att webbshopen Yogasisters fanns redan innan. Den driver hon med massageterapeuten Gwendolen Carrier.

Webbshopen har Yogasisters haft sedan 2011. Utöver det har Katarina Owén drivit studion Ashtangayoga Jämtland på Frösön tillsammans med Lena Mackegård och Lena Sundfors, men nu blir det nystart i och med Yogastället.

Mestadels kommer undervisningen bygga på Ashtangayoga, den mest fysiskt dynamiska sorten av yoga.

– Det är ett flöde hela tiden och det blir aldrig statiskt. Grunden är andningen och sen tillkommer olika övningar, säger Katarina Owén.

Klasserna kommer att hållas varje vardag och tre instruktörer, med Katarina Owén inkluderad, kommer undervisa. Gwendolen Carrier håller i massagen och shopen.

– Vi kommer även anordna kurser med olika gästinstruktörer och hålla egna nybörjarkurser och workshops.

• Vad är så speciellt med yoga?

– Yogan handlar om kontinuitet, jag tränar nästan varje dag i 1,5–2 timmar. Andningen är det primära, att vara här och nu och vända blicken inåt och släppa allt annat. Detta i kombination med rörelse gör yogan, säger Katarina Owén och fortsätter medan hon ställer sig på huvudet:

– Ju äldre vi blir, desto större behov har vi av att vara upp och ner. Det beror på att hjärtat har svårare att pumpa runt blodet i kroppen och via hjärnan, vilket behövs för att syresätta den. Det här är min favoritställning.

För att börja på Yogastället behövs inga förkunskaper och du kan komma på drop in, köpa klippkort eller terminskort

– Vi vill gärna lyfta fram yogan det som ett komplement till annan träning, avslutar Katarina Owén.

Artikeln kommer från 100% Östersund.