Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp och neri nya badhuset

Nya Brunflobadet får godkänt av barnen.
– Det är kul, säger 9-årige Elias Håkansson från Optand.

På tisdagen i sportlovsveckan i förra veckan var han i badhuset i Brunflo tillsammans med sin 12-årige storebror Simon och hans bäste kompis; 11-årige Jesper Hamberg från Höviken mellan Pilgrimstad och Tandsbyn.

Men varför var de då inomhus när vårvintersolen värmde?

– För att vi skulle se hur det var när de hade byggt om, förklarade Simon.

bröderna Håkansson byggde Jesper flottar av flytmadrasser i olika färger. Han önskade sig en stor rutschbana till badet, och en trampolin.

– Och så vill vi ha tillbaka målen i barnbassängen, och bollar.

Det kan åter bli vattenpolospel med handbollsstora bollar och små mål, som det var innan badhusbranden på lördagskvällen 9 juni 2007.

– Jag har inte fått tag på några mål ännu. Men jag hoppas få det, säger badmästaren Patrik Gustavsson.

Oavsett hur det blir med mål så kommer grabbarna att återvända.

– Det är billigare här än på Storsjöbadet. Och det är närmare, förklarade Elias och gled iväg på ett par cellplastmadrasser.

simmade hans och Simons mamma, Marie Åslin, och Jespers mamma, Anna Hamberg, minst en kilometer i motionsdelen av stora bassängen som är 25 meter lång.

I den lilla och grunda barnbassängen åkte 3-årige Melwin Söderström från Bräcke utför den korta och raka blå rutschkanan.

Han och hans 7-årige storebror Rasmus inledde sportlovet med att bo hos pappa Henrik Söderström som nyss flyttat till Brunflo.

– Det är bra att det finns två olika pooler. Och att det finns saker man kan bada med, sa Rasmus och berättade att han också gillar Storsjöbadet i Östersund med dess stora äventyrsdel.

Han har en guldfiskutmärkelse som visar att han kan simma, 50 meter bröstsim och 25 meter ryggsim. Även Melwin håller sig flytande, med simdynor runt armarna.

av sportlovet var Simon och Melwin tillsammans med sin mamma Jessica Johansson. De skulle var en hel del ute. Det skulle också Elias och Simon Håkansson och Jesper Hamberg, fastän de pratade om att mest var inne och spela spel och ta det lugnt.