Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp till 40 mm regn väntas över Jämtland

Ett regnväder låg i går över Gästrikland och Dalarna. Ett annat var på väg norrut från sydost. I dag väntas de slås samman och SMHI utfärdar därför klass 1-varning för delar av Svealand och södra Norrland.

Ett regnväder låg redan på tisdagen över Gästrikland och Dalarna. Ett annat är på väg norrut från sydöstra Sverige. På onsdagen väntas de slås samman och SMHI utfärdar klass 1-varning för delar av Svealand och södra Norrland.

– Det är när det här systemet kommer söderifrån och bakas ihop med det andra som det kommer att intensifieras. Det ser ut att bli stora mängder regn från Örebro och upp till södra Jämtland, säger Therese Fougman, meteorolog vid SMHI.

– Det kan bli översvämningar i tunnlar och under viadukter. Även ute på E4:an norrut får man tänka på att det kan bli mycket vatten på vägen och risk för vattenplaning.

Varningarna talar om upp till 40 millimeter nederbörd innan regnet rör sig norrut på onsdagskvällen. I Jämtlands län väntas med stor sannolikhet mellan 25 och 40 millimeter regn falla.

– Sedan kommer ytterligare ett system från sydöst som drar norrut under natten mot torsdagen, men det ser inte lika intensivt ut.