Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp till bevis i Åre

Med viss förvåning har jag tagit del av jag del av nyheten om den oheliga alliansen mellan S, M och MP inför nästa mandatperiod i kommunen.

Jag tror att den främsta anledningen till detta är en vilja att blockera Centern och Västjämtlands Väl, för att på så vis få bygga vindkraftparken på Moskogen. Den som de båda delvis har opponerat sig emot sett från de boendes synvinkel, men framför allt åberopande turismens omistliga värden.

Då måste man fråga sig detta: Vad finns det för turistiskt värde i att en låg skogås bebyggs med vindsnurror? Ingen alls, snarare tvärtemot. Som ett synligt bevis på att viljan att bygga på förnybara energier finns inom Åre kommun.

Vad den nya och oheliga alliansen i övrigt betyder för framtiden, det vet jag inte. Men att bedriva hårdnackad partipolitik i en liten kommun anser jag vara befängt.

På listorna som vi fick i brevlådorna före valet fanns en hel del vettiga personer från båda lägren.

Nu är det upp till bevis. Låt det inte bli rappakalja!

Alf Nygaard

Järpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel