Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppåt för Lageson

Det blev en bra lördag för Åsarna IK:s Simon Lageson i herrjuniorernas skatelopp över 15 km.

– I det stora hela så är det bra och bäst av allt är naturligtvis att jag är med där uppe, sa Simon efter att fått ge sig med dryga tio sekunder gentemot segraren Oskar Svensson, Falu-Borlänge.

Under större delen av loppet var det en stenhård sekundstrid mellan Simon, Oskar och slutliga trean Markus Ruus, Gillberga. Ruus fick ge sig med en futtig tiondel mot Simon.

I fredagens klassiska mil slutade Lagesson på 27:e plats i seniorernas klassiska mil.

– Det var lite tungt att köra ett nytt lopp så tätt inpå. Men samtidigt tycker jag att det går bra nu och träningen flyter på som den ska och det är skönt att vara i gång med tävlingssäsongerns konstaterade Simon.

Han var klart imponerad av sin övermans urladdning mot slutet av loppet.

– Oskar måste ha gjort en helt sanslös avslutning, helt sjukt. Tycker att jag avslutade rappt men det räcker inte i dag så det är bara att åka hem och träna, sa Simon med ett leende.

Segraren Oskar Svensson höll med Simon.

– Jag blev riktigt taggad när jag hörde att det handlade om sekunder så det var bara att dra på med allt man hade, menade Oskar som var 19:e man under lördagen.

– Förra året var jag bättre i klassiskt men nu verkar det som om jag är minst lika bra i skate, slutade en nöjd Oskar.

Näst bäste länsåkare blev lite överraskande skidskytten Niklas Forsberg, Biathlon Östersund, som slutade på en fin sjundeplats.