Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppdraget blev inte utfört

ÖFK var förvarnade. Ändå blev Dennis Franssons inkast matchavgörande när Karlslund besegrade ÖFK med 2–0.
– Det var fantastiskt skönt, säger Dennis Fransson.
– Två skitmål, säger Alan Al-Kadhi.

Det var två lag utan seger i årets serie som möttes på Jämtkraft Arena i lördags eftermiddag. Nykomlingarna i division 1 norra, Karlslund, har i de två senaste matcherna varit nära att vinna men de har inte riktigt kunnat knyta ihop säcken. I lördags lyckades de med det.

Bakom de två målen stod Dennis Fransson med sina långa inkast.

– Det är en intränad variant och ett farligt anfallsvapen för oss. Skönt att den lyckades, säger Dennis Fransson.

– Ja, det är jag. De flesta vet att jag är bra på det, säger Fransson som menar att det blir en underbar resa hem:

– Skönt med seger. Det var en bra match med mycket kamp. Det blev lite tjafs på slutet men det är som det ska.

var förberedda på de långa inkasten, men...

– Ja, det var det som var det sjuka. Två skitinkast, säger Alan Al-Kadhi.

Al-Kadhi som för dagen spelade på högerkanten i backlinjen, som är hans favoritposition, gjorde ett bra jobb. Men han berättar att bland annat han själv gick bort sig vid 0–2-målet.

– Jag skulle ha den andra stolpen. Det blev lite missförstånd, säger han.

Karlslund var det lag som satte bäst sprätt från början. Förutom Jacob Widgrens skott över ribban i 5:e minuten efter pass av Ante Björkebaum var ÖFK i stort sett utspelade de första 25 minuterna. ÖFK rörde nästan aldrig bollen och fick jaga hela tiden.

I stället var det Karlslund som var mera effektiva.

9:e minuten tog de ledningen vilket gav extra tändvätska. Dennis Fransson med sitt långa inkast nådde Calle Olsson som lobbade över Tomas Meijer.

Därefter fick Meijer det svettigt med en hel del farliga chanser från Karlslundsfötterna.

Nästa kalldusch kom i den 26:e minuten då återigen Dennis Franssons långa inkast låg bakom 0–2-målet. Carl-Magnus Jonsson nickade in bollen som letade sig in vid Meijers vänstra stolpe.

– Alla inkastmål tycker jag är skitmål. De hade gärna fått gjort mål på några av sina bättre chanser om de nu hade några i första halvlek, säger ÖFK-tränaren Kalle Björklund.

kom in i spelet i den första halvleken spelade upp sig i den andra.

Kanske inte så mycket för att de blev så jättemycket bättre. Utan även en blandning av att Karlslund backade hem för att bevaka resultatet.

– Spelet var ju inte speciellt bra i första. Det tog lång tid innan vi kom igång och fick till något eget hyfsat spel. Jag tycker ändå att några detaljer i andra halvlek var ganska bra, säger Kalle Björklund.