Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Ängelholm nära konkurs igen

ÖFK:s konkurrent Ängelholms FF har fortsatt stora ekonomiska problem.
– Det ekonomiska läget är väldigt besvärligt för Ängelholm, medger klubbchefen Paul Myllenberg.

Myllenberg har anslutit från Helsingborgs IF med uppdrag att rädda den ekonomiskt pressade föreningen.

Problemen började på allvar i våras, när hemmaarenan i Ängelholm underkändes och ÄFF tvingades spela på just Olympia i Helsingborg. Intäkterna sjönk i botten och när klubben fick spela på ordinarie arena igen var skadan redan skedd.

Förra månaden var ÄFF illa ute och nu är läget besvärligt igen.

Kvällsposten berättar att klubben bett kommunen om ett extra driftsbidrag på två miljoner kronor.

Klubben har redan tvingats säga upp kanslipersonal, har stora leverantörsskulder och ser inte ut att kunna betala ut löner vid månadsskiftet.

– Avgörandet ligger inte längre i våra händer. Vi behöver extern hjälp, säger Myllenberg till tidningen.

Precis som när Tyresö tvingades ut ur damallsvenskan kan tabellen räknas om vid en konkurs. Östersunds FK har inte tagit några poäng mot Ängelholm och skulle bli vinnaren vid en sådan omräkning.

I dagsläget skulle ÖFK hoppa upp till andra plats, en poäng före Ljungskile och J-Södra samt två före Sundsvall, om Ängelholms resultat skulle strykas.

– Det är enormt tråkigt eftersom vi vill att serien ska avgöras på fotbollsplanerna men det ekonomiska läget är väldigt besvärligt för Ängelholm. Vi har gått ut och informerat både sponsorer och medlemmar om hur det ser ut, säger Paul Myllenberg till Kvällsposten.