Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppklädd nobelmiddag på Björkbacka

Bland slipsar och långklänningar bjöds det på nobelmiddag för de äldre på Björkbacka.
– Det är festligt alltihopa, tyckte Karin Hurtig.

Nobeldagen bjuder traditionsenligt på överdådig galamiddag för kungligheter och pristagare i Stockholms stadshus. På Vardagas demensboende Björkbacka i Östersund ville man inte vara sämre. Dagen till ära hade man dukat upp en festlig trerättersmeny med tillhörande musikunderhållning.

– De äldre ska känna att de får lite extra som förgyller vardagen, säger Birgitta Östlund som är aktivitetsansvarig på boendet.

– Vi gjorde inbjudningar som vi skickade ut till de boende och det skapade en febril aktivitet. Flera hängde fram långklänningen ett dygn i förväg.

Till tonerna av gamle Svarten serverades maten bestående av sill på kavring och fläskfilé med potatisgratäng. Kalaset avslutades med en läcker daimtårta som verkligen låg rätt i munnen. Till detta serverades både öl och vin för den som så önskade.

En av middagsgästerna som lät sig smaka av den goda maten var Ruth Nordström.

– Det är trevligt när man får klä upp sig, då känner man sig som en riktig människa. Annars blir det mest att man bara sitter på rummet.

Det är första gången som man uppmärksammar nobeldagen på Björkbacka med finmiddag. Men den positiva responsen från de boende har gett mersmak.

– Det kan bli en tradition, man vet aldrig, säger aktivitetsansvariga Birgitta Östlund.