Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upplagt för en kamp mellan generationerna

Juniorerna i Lag Lindström hade inga problem att betvinga Karlstad/Eriksson i gårdagen sena match.

Och veteranerna i Lag Nässén ville inte vara sämre – i en svettig rysare slog de ut Lag Prytz från Härnösand.

Curling-SM i Östersund har utvecklat sig till en mycket intressant kamp mellan två olika generationer. Lag Nässén från Östersund, som tog VM-silver 1994 men sedan dess knappt spelat något alls slog sig i går kväll fram till en plats bland de fyra sista lagen i SM.

Och man gjorde det genom att slå ut Härnösandslaget Prytz med östersundarna Rickard och Fredrik Hallström i. Nässén startade mycket bra genom att stjäla en tvåa och ta en 3–0-ledning efter två omgångar men Prytz kom tillbaka.

Inför den tionde omgången hade Nässén 6–5 men Prytz fördelen av sista sten – det slutade dock med att Lag Nässén kunde avgöra genom att stjäla en etta.

I den andra kvällsmatchen var det länets kommande curlingstjärnor som visade upp sig. Juniorlaget Lindström från Lit har nyss kommit hem från JVM i Kanada där de slutade på en fjärdeplats. I deras match mot Karlstad Eriksson var det klarare besked – lag Lindström spelade med stort självförtroende hela vägen och ledde med både 6–2 och 8–3 på vägen fram till den klara 9–5-segern.

Därmed står det klart att juniorerna Lindström möter veteranerna Nässén i en härlig generationskamp tidigt i dag. Vinnarna i den kampen får möta förlorarna mellan Sundsvall/Carlsén och Karlstad/Edin i en match om en plats i finalen som spelas i kväll. (zport.se)