Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplagt för en kamp mellan generationerna

Juniorerna i Lag Lindström hade inga problem att betvinga Karlstad/Eriksson i gårdagen sena match.

Annons

Och veteranerna i Lag Nässén ville inte vara sämre – i en svettig rysare slog de ut Lag Prytz från Härnösand.

Curling-SM i Östersund har utvecklat sig till en mycket intressant kamp mellan två olika generationer. Lag Nässén från Östersund, som tog VM-silver 1994 men sedan dess knappt spelat något alls slog sig i går kväll fram till en plats bland de fyra sista lagen i SM.

Och man gjorde det genom att slå ut Härnösandslaget Prytz med östersundarna Rickard och Fredrik Hallström i. Nässén startade mycket bra genom att stjäla en tvåa och ta en 3–0-ledning efter två omgångar men Prytz kom tillbaka.

Inför den tionde omgången hade Nässén 6–5 men Prytz fördelen av sista sten – det slutade dock med att Lag Nässén kunde avgöra genom att stjäla en etta.

I den andra kvällsmatchen var det länets kommande curlingstjärnor som visade upp sig. Juniorlaget Lindström från Lit har nyss kommit hem från JVM i Kanada där de slutade på en fjärdeplats. I deras match mot Karlstad Eriksson var det klarare besked – lag Lindström spelade med stort självförtroende hela vägen och ledde med både 6–2 och 8–3 på vägen fram till den klara 9–5-segern.

Därmed står det klart att juniorerna Lindström möter veteranerna Nässén i en härlig generationskamp tidigt i dag. Vinnarna i den kampen får möta förlorarna mellan Sundsvall/Carlsén och Karlstad/Edin i en match om en plats i finalen som spelas i kväll. (zport.se)