Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppror i ÖBS över dålig is: – Helt sanslöst!

Nu är mått- et rågat för ÖBS. Sex veckor utan ismaskin har skapat stora problem för klubben.
– Rena katastrofen! Spelarna riskerar svåra skador, men kommunen nonchalerar oss, säger damtränaren Hans Jonsson, som i onsdags tvingades ställa in en match.

Onsdagens match mellan ÖBS dam och ett pojklag i klubben fick avblåsas. Orsak: Odenvallens is visade på så djupa sprickor att spelare och ledare inte vågade genomföra matchen.

– Vem har egentligen ansvaret för Odenvallen? Här har vi fem tjejer som ska spela Nordiskt Mästerskap och som behöver matchträning, men det går inte på Odenvallen.

– Tjejerna riskerar sin karriär om de fastnar i en spricka. De kan vrida sönder sina knän, säger Hans Jonsson.

har Odenvallen varit utan ismaskin. Den gick sönder i januari (fel på hydrauliken) och står nu i Krokom i väntan på reservdelar från Italien.

Kvar finns istunnan, men den har också gått sönder (hjullagret).

– Helt sanslöst! Det blir hela tiden nya sprickor och isen är alldeles knölig. Vi känner oss bortglömda och får inga besked, säger Jonsson, som riktar mycket vass kritik mot kommunen.

– Bertil Eriksson (ansvarig från kommunen) går snart i pension och han vill väl spara pengar. Men han har ingen koll. Det är så nonchalant. Kommunen har lagt av.

Jonsson anser att kommunen på ett enkelt sätt skulle kunna lösa problemet.

– Det är väl bara att hyra in en ismaskin. Man måste kunna avsätta resurser. Vi lägger ned så mycket tid på träning, men det här är rena katastrofen. Man känner sig maktlös.

– Om ismaskinen gått sönder i ishallen då hade man säkert rekvirerat en ismaskin, även om man tvingats hämta den från Skåne.

Någon kritik mot vaktmästarna på Odenvallen finns dock inte.

– De står rådlösa. I veckan har de fått lappa ihop isen med hink och spade.

Kan eller våg-ar verkligen ÖBS och Karlsbyheden spela sin sista division 1-match på lördag?

– Utan istunna kan vi inte spela, säger herrspelaren Bengt-Åke Ihrén, som instämmer i Hans Jonssons ilska.

– Det är bedrövligt. Men vi i bandyn ska tydligen bara finna oss i det här.

Östersunds kommun säger att han inte har fått några klagomål förrän i onsdags.

– Nej, inte förrän i går (läs i onsdags) när vattentunnan gick sönder, säger Bertil Eriksson.

– Vi gjorde en bedömning med vaktmästarna att klara oss med spoltunna och det har gått bra nu i fem veckor. Men i dag (läs i går) tog vi dit en annan ismaskin för att köra över isen.

– Ja, det hoppas jag. De kommer från Italien.