Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UPPRUSTNING pågår!Bishops bygger ut

/
  • Henok Fentie är driftschef för ”The bishops arms”.
  • Ritningar över de framtida lokalerna. Den gula delen tillkommer, de redan existerande publokalerna kommer att hålla öppet för allmänheten på helgerna och hyras ut under veckorna.

Annons

Ombyggnationen av Stortorget i Östersund sätter stopp för ”The bishops arms” populära uteservering. Då passar man i stället på att både renovera och expandera. När andra pubar i staden lägger ner sina verksamheter så pumpar de istället in två miljoner i sin, de passar även på att ta över grannlokalen och lansera ett helt nytt koncept.

Pubkedjans driftschef, Henok Fentie, har ett stort förtroende för den lokala marknaden och tvekar inte en sekund över den stundande ombyggnaden.

på Östersunds pubar är otroligt hög, här har folk fattat grejen och klientelet finns redan på plats. Det är visserligen ganska mycket pengar att investera i en mindre stad men vi har som sagt stort förtroende för marknaden här och vi tror på en långsiktig närvaro som vi är beredda att kämpa för.

Att ett flertal krogar och pubar i Östersund har fått lägga ner det senaste året skrämmer honom inte.

– Vår verksamhet är inte sensationsdrivande på något sätt. Vi har en stark profil och riktlinjer som vi ser till att hålla, det tror jag att våra gäster uppskattar.

De pågående torgbyggnationerna kom inte som någon överraskning:

– Vi visste om de här ändringarna redan innan vi flyttade hit för fyra år sedan. Redan när vi tittade på lokaler här i Östersund så förklarade fastighetsägaren att kommunen planerade att bygga om torget och det hoppas vi givetvis kunna dra nytta av.

lokalerna kommer att stå oförändrade medans grannlokalen, en före detta hälsokost- butik, kommer att integreras i verksamheten. Man kommer att bygga en helt ny pub med fönster ut mot torget, på helgerna kommer båda publokalerna att vara tillgängliga för allmänheten och i veckorna kommer den nuvarande puben att vara tillgänglig för abonnering. Konceptet kallas rent-a-pub och är helt nytt för kedjans fristående pubar.

– Vi får många tillfrågningar från personer som vill disponera och reservera en pub för olika, speciella tillfällen. Bröllopsmottagningar, födel- sedagar och annat. Eftersom de flesta av våra pubar är knutna till hotell så kan vi i vissa fall erbjuda konferenslokaler och festvåningar, men vi har aldrig haft samma möjlighet i någon av de oberoende pubarna.

”The bishops arms” kommer att öppna sina nya lokaler 25 augusti.

Mer läsning

Annons