Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattat besök av Jämtland Basket i Ragunda

Januari månad har varit fylld av många intressanta upplevelser ur basketperspektiv i Ragunda. Det började med att Ragunda Basket måndagen den 13:e januari bjöd in till en uppskattad föreläsning med ligaspelaren Daniel Eliasson, Sundsvall Dragons och Ida Aasa KFUM Sundsvall.

Två ungdomar som genom hårt jobb lyckats nå sina mål. De har båda spelat i svenska ungdomslandslag samt i ligan och bjöd på en mycket intressant föreläsning där de berättade om sina respektive karriärer på ett humoristiskt och intressant sätt.

Veckan avslutades med en bussresa på ligamatch, fredag 17:e januari då Jämtland Basket mötte Södertälje Kings. Tyvärr inte en av säsongens mest spännande matcher, då Södertälje tidigt tog kommandot i matchen och senare komfortabelt vann matchen.

Denna vecka var det dags för basketarrangemang på Kullsta, då fem ungdomar ifrån A-O Skolan och Ragunda Basket torsdag den 30:e januari arrangerade en mycket uppskattad skolbasketturnering för årskurs 4 och 5. Eleverna visade prov på härlig laganda, fairplay och fighteranda.

Fredag 31:a januari var det dags för ligaspelare ifrån Jämtland Basket att besöka skolorna. På Kullsta fick man ett mycket uppskattad besök av de två ligaspelarna Stefan Zikovic och Jämtland Baskets returkung Brandon Petersen. Många var det som efter att de fått prova på basket passade på att få autografer.

Lika uppskattat var den tre timmar långa träning som Egal Saleman, Jämtland Basket hade för ungdomar på AO-skolan på Elevens val. Eleverna fick även chans att fråga Egal om hans basketkarriär, en karriär som han startade först i 13-årsåldern då han avslutade fotbollsspelandet efter att ha deltagit i Gothia Cup och istället började spela basket.

Det tog ett tag innan Egal som ung förstod att han var duktig på basket. Egal har förutom att spela i ungdomslandslaget U18, även spelat i ligan Örebro, Sundsvall Dragons och Jämtland Basket samt i Italien och hade en hel del intressant att delge de basketintresserade ungdomarna.