Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upptakt för skidlinjen i Sveg

Gymnasieeleverna på skid- och skidskyttegymnasiet i Sveg har tjuvstartat skolgången med ett träningsläger. Även några yngre skidtalanger har tagit chansen att träna en vecka så totalt är det ett 40-tal ungdomar som deltar.

– Det är ett viktigt läger för att få en bra start på säsongen. Vi vill ju att alla våra elever ska komma och det gör de också, några är på andra läger och någon är skadad men annars är uppslutningen bra, förklarar tränaren Erik Albinder.

25 av deltagarna tillhör skidgymnasiet, utöver detta är även en del yngre åkare med.

– Vi har varit väldigt generösa med att dela ut lägerveckor som priser på olika ungdomstävlingar, det är ju ett led i rekryteringen för oss att få visa upp vilken fin miljö och vilka träningsmöjligheter vi har, säger Albinder.

Under veckan har deltagarna sprungit långpass, hinderbanor och övat snabbhet samt löpteknik. De har även lirat boll på många olika sätt och kört traditionell rullskidåkning.

– Målet är att ha ett brett och varierat utbud. Träningspassen är gjorda för gymnasieeleverna men vi erbjuder även lite lugnare alternativ för de yngre som kan köra kortare pass.

Höjdpunkten på veckan för ungdomarna brukar vara den avslutande multisporttävlingen då de får mäta sina krafter mot varandra.