Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Urban Ahlins agerande var olämpligt enligt intern utredning

Olämpligt och oprofessionellt ska riksdagens talman Urban Ahlin ha agerat mot en tidigare medarbetare, men enligt Socialdemokraternas interna utredning handlar det inte om sexuella trakasserier.

Den aktuella händelsen inträffade 2008, när Ahlin var utrikespolitisk talesperson för partiet, och i slutet av förra året gav Socialdemokraterna i uppdrag till advokatbyrån Setterwalls att utreda saken, skriver Expressen.

Enligt utredaren står ord mot ord men bedömningen är att Urban Ahlins agerade mot personen som befunnit sig i en underordnad position i vart fall varit oprofessionell och olämplig.

I utredningen har, förutom Ahlin och den tidigare medarbetaren, ett 15-tal personer intervjuats för att ge en bild av händelsen. I utredningen tas också de sms som skickats mellan medarbetaren och Ahlin upp. Från medarbetarens uppgifter och från vittnen som också tagit del av konversationen är bedömningen enligt utredaren att sms:en varit oprofessionella.

Bakgrund:

I slutet av förra året vittnade 30 personer i en artikel i DN med anledning av att stark kritik riktats mot Urban Ahlin, han anklagades bland annat för att använda sig av härskarteknik och en bufflig ledarstil. I samband med detta anklagade också den före detta kollegan Ahlin för sexuella trakasserier.