Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Urkult: Elva omhändertogs misstänkta för narkotikabrott och skadegörelse

Elva personer omhändertogs för bland annat narkotikabrott och skadegörelse under Urkult. En låg siffra enligt Sollefteåpolisen.

Drygt 8 000 personer besökte årets Urkultfestival i Näsåker i helgen. Trots den stora mängden besökare var helgen, enligt Sollefteåpolisen, relativt lugn.

– Visst kan det ha upplevts som stökigt på plats, men i förhållande till antalet besökare är elva personer en låg siffra, säger Kristina Persson, tillförordnad förundersökningsledare vid Sollefteåpolisen.

Flera misstänkta narkotikabrott rapporterades under helgen. Bland annat fördes en 15-årig pojke till sjukhus efter att ha rökt spice.

– Spice är ganska vanligt, men vad det har framkommit så hade vi inga större problem med det på Urkult, säger Kristina Persson.

Polisen har namnet på en 20-årig man som misstänks för överlåtelse av narkotika. Enligt polisens uppgifter ska han tidigare under kvällen ha försökt sälja droger till 15-åringen och hans kompisar.

– Det var flera ungdomar som erbjöds att köpa "röka" av den här personen och alla de är vittnen.

Ett brott mot knivlagen och några misshandlar har också anmälts. Bland annat blev en 30-årig man slagen i ansiktet då han låg i en hängmatta. En 14-åring blev även omhändertagen efter att ha klottrat på bajamajor.

Den största majoriteten av de anmälda brotten skedde på campingen utanför själva festivalområdet.