Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utegym får utmärkelse

Backe IF får utmärkelsen Årets folkhälsoinsats för sin satsning på ett utegym.

För första gången utdelas utmärkelsen Årets folkhälsoinsats av Strömsunds kommun. Pristagare i år är Backe IF, som uppmärksammas för sin satsning på ett utegym.

Utegymet i friluftsområdet Stenhammaren i Backe invigdes i augusti förra sommaren.

– Vi ville skapa en plats som lockar till träning i vacker utemiljö för såväl ovana som vana motionärer. Eftersom utrustningen är den enda i sitt slag i Norrland har den väckt intresse från andra orter och flera har utryckt önskemål om att få komma hit på studiebesök, säger Susanne Sjödin i Backe IF i ett pressmeddelande.

"Gymmet, som är lättillgängligt för både allmänhet och skolans elever, har redan stimulerat till fysisk aktivitet bland Backeborna", står det bland annat i kommunens motivering.

– Folkhälsoarbetet är viktigt och årets pristagare har hittat ett nytt och lite annorlunda sätt för att stimulera till mer aktivitet och rörelse, säger Folkhälsorådets ordförande Gudrun Hansson (S) i pressmeddelandet.

Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra verksamheter i kommunen som tar initiativ till satsningar som främjar folkhälsan.