Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utesluten anklagar SD för rasism

Sverigedemokraterna är en olaglig organisation som hetsar mot folkgrupp. Det tycker Carl Festin, som nyligen blev utesluten ur partiet.

– De saknar all form av tolerans, säger han.

Carl Festin och Gerhard Carlsson blev för drygt en månad sedan uteslutna ur Sverigedemokraterna. Enligt partiet berodde uteslutningen bland annat på att de har uteslutit en annan medlem trots att de inte har rätt att göra det.

En annan orsak till uteslutning är att Carl Festin tidigare har skrivit en motion om att bygga en moské på Stadsdel Norr.

– Det är bara pågrund av motionen som jag blev utesluten. Inom Sverigedemokraterna saknas all form av tolerans, säger Carl Festin.

Carl Festin har skickat in en skrivelse till Östersunds kommun. Där skriver han att Sverigedemokraterna inte borde få partistöd eftersom partiet, enligt honom, är en olaglig organisation som hetsar mot folkgrupp.

– Partiet pratar om nolltolerans mot rasism men det är ingenting som efterlevs, säger han.

Ronny Karlsson, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Jämtland och Härjedalen, beskriver det Carl Festin säger som befängt.

– Det han säger stämmer inte. Han är bara frustrerad för att han blev utesluten och nu vill han sabba för oss. Jag tycker att han ska gå vidare med sitt liv, säger Ronny Karlsson.