Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utmaning för cyklister

På lördag räknar Åsarna IK med att bjuda på en intressant utmaning för länets cyklister. Åsarna MTB-challenge går av stapeln för andra gången och förhoppningar finns att nå 150 startande.

Åsarna IK förknippas förstås mest med längdåkning men även längdåkare behöver lite omväxling i sin träning och därav har ett cykelintresse vuxit fram inom klubben. Förra året arrangerades en egen tävling och det gav så pass mycket mersmak att den återkommer även i år.

– Jag tror att tävlingen kommer att leva många år. Vi hade drygt 100 startande förra året och hoppas nu på 150. Tyvärr blev det så att tävlingen krockar med andra arrangemang men vi har redan nu tittat på att hitta en bättre helg nästa år, kanske ett lopp i maj skulle passa bättre i kalendern, säger tävlingsledaren Markus Daabach, Åsarna IK.

Huvudloppet, med en sträckning strax under tre mil, går i knixig terräng och riktar sig främst mot elit och vana motionärer. Nu kan de flesta ta sig runt banan men att ha en MTB-cykel är ett måste.

– Vill man inte ut i den tuffare banan så har vi ett kortare och mer lättcyklat alternativ på knappa två mil, förklarar Daabach.

Banor finns även för barn och ungdomar.