Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uträknat ÖIK tog tung seger

Brunflo var bäst i nästan två perioder och ledde med 3–0, men det var ÖIK som vann derbyt.

– Jag är otroligt glad, sa Markus Åkerblom efter 4–3-segern.

Det sista derbyt i Z-hallen blev en märklig historia. Nästjumbon Brunflo dominerade matchen i de två första perioden och gick upp till sensationella 3–0.

Anton Grenholm, Sebastian Magnusson och ett snyggt frilägesstrut av Robin Larsson var målskyttarna. 3–0-ledningen var faktiskt helt rättvis och nästan i underkant.

Med en halv minut kvar av andra perioden kom dock en oväntad scenförändring.

Först hade Brunflo ett friläge till att göra 4–0, men missar. ÖIK vänder och kontrar och lyckas sätta 1–3 genom Kristoffer Backman. Tid: 19.49.

Då vänder plötsligt hela matchen riktning.

Samme Backman gör 2–3 direkt i tredje periodens start. Plötsligt är det ÖIK som har energi och driv – något som helt saknades i de två första ronderna.

När sedan backen Petter Runesson sätter 3–3 i power play (efter onödig utvisning av Johan Östlund) är det plötsligt ÖIK som har segervittring.

Medvinden räcker en bit till för ÖIK som fullbordar vändningen när samma Runesson trampar fram i slottet och handledsskjuter in 4–3.

Jubelorkaner för ÖIK. Ridå för Brunflo.

Gästerna tog ut målvakten Anton Johansson och satsade på en 4–4-puck, men kom aldrig riktigt nära.

Efteråt var det förstås skilda stämningslägen i de två omklädningsrummen.

– När vi låg under med 0–3 kändes det som att nu hade vi inget att förlora. Då kom den förlösande proppen, sa Markus Åkerblom

Vi på läktaren tyckte att ni nästan var utspelat fram till 19.40, att det var Brunflo som spelade mest metodiskt och ordnat...

– Jag håller absolut med. Gary och Agne är väldigt skickliga och deras spel var inte alls oväntat. De spelade mycket brett och vi hade svårt att sätta press på dem. Det blev hafsigt och vi var inte tillräckligt noggranna. Brunflo var klart bättre.

ÖIK saknade det mesta i de två första perioderna. Energin fanns inte där, inte heller skridskoåkningen. Det var trögt, oskynkroniserat och massor av felpass.

– Grabbarna sa att de kände sig spända och nervösa redan innan matchen. De känner stor press när de ska möta Brunflo. Vi har allt att förlora.

Kan det helt enkelt ha varit den psykologiska faktorn som spelade er i händerna?

– Ja, hade vi inte inte fått 1–3-målet hade det varit kört.Då vet man inte var den här säsongen hade kunnat ta vägen. Jag är otroligt stolt och glad att vi lyckades vända, sa Markus Åkerblom.

I Brunflolägret var man oerhört besvikna. Någon glädje fanns inte över det suveräna spelet i de två första perioderna.

– De förtjänade inte att vinna, men vi hittade ett sätt att förlora. Vi gjorde dumma misstag, tog dumma utvisningar. Vi hade inte lagspelet när det behövdes, menade Gary Woolford.

Agne Ericson fyllde i:

– Vissa av våra spelare verkar vilja göra saker för att tillfredsställa sig själva i stället för att hjälpa laget. Det går inte. Alla måste spela för att vinna.


Här ovan kan du också se en intervju med Matchvinnaren, backen, Petter Runesson som gjorde 3-3 och 4-3.