Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredningen om travkuppen tappar fart

Utredningen efter kuppen mot travrestaurangen i Östersund verkar ha tappat fart. Kablarna till larmet klipptes ju av men teknikerna har inte fått ut något användbart i sin undersökning.

Det man kan konstatera är att tjuvarna tagit god tid på sig. Bland annat har en kraftig stålbalk forcerats i samband med att säkerhetsskåpet brutits upp.

– Vi har tagit in en del personer till förhör, men de har gått att avföra från misstankarna, säger förundersökningsledaren Sanna Matsson.

– Det är ju å ena sidan bra att folk är oskyldiga, å andra sidan innebär det här att vi just nu inte har så mycket att gå vidare med, fortsätter hon.

Andra personer med inblick i utredningen lutar åt att inbrottet bygger på insidetips och att det sedan utförts av proffs.

Som ÖP tidigare berättat försvann flera dagskassor efter det som är det särklassisk största travhelgen under året i Östersund.