Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreml trött på "häxjakt" efter spionrapport om USA-valet

Nu har Kreml tröttnat på anklagelsen om att Ryssland ligger bakom cyberattackerna mot det amerikanska presidentvalet.
– Moskva är seriöst trött på dessa anklagelser. De påminner verkligen om en häxjakt, säger Dmitry Peskov, talesperson på Kreml.

Annons

Ansiktsmasker föreställande president Vladimir Putin och den blivande amerikanska presidenten   Donald Trump.

Efter att de amerikanska underrättelsetjänsterna presenterat en rapport där de anklagar Ryssland för cyberattacker mot det amerikanska valet går nu Kreml till motattack.

– Denna publikation har inte gett oss någon anledning till att ge en kommentar. Från vår synvinkel är det grundlösa anklagelser som backas upp av ingenting. Det hela ligger på en ganska amatörmässig, känslomässig nivå, ett arbete som knappast kan anes vara professionellt utfört av underrättelsetjänster i världsklass, säger Dmitry Peskov, enligt regimtrogna ryska nyhetsbyrån RT.

Olika faser av häxjakt

Den ryska presidenten Vladimir Putin ska enligt de amerikanska spionorganisationerna ha gett order om cyberattackerna. Ryssland anklagas för att ha försökt hjälpa Donald Trump till seger i det amerikanska valet.

– Vi förstår att våra amerikanska motsvarigheter historiskt sett har gått igenom olika faser av häxjakt. Vi minns dessa perioder av historien. Vi vet också att de ersätts av mer nyktra experter, en mer nykter strategi som bygger på dialog snarare än känslomässiga yttringar, säger Dmitry Peskon till RT.

Mer läsning

Annons