Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex ombord när helikopter kraschade i Italien

En helikopter tros ha kraschat i bergen i centrala Italien. Helikoptern hade hämtat en person som skadats i ett skidområde när den plötsligt kraschade, uppger BBC.

Annons

Arkivbild. En italiensk räddningshelikopter anländer till Rigopiano i centrala Italien förra veckan  efter att en lavin  rasat över ett hotell.

Helikoptern skulle hämta en skidåkare som skadats i skidområdet Campo Felice i när olyckan inträffade. Det ska vara tät dimma och låga moln i området, uppger Rai News.

– Nedslagområdet är svårtillgängligt under de bästa förhållandena. Tjock dimma gör det ännu svårare, säger polisens talesperson enligt BBC.

Vittnen hörde ett dån i området när helikoptern tros ha kraschat i provinsen L'Aquila på en höjd av cirka 600 meter uppger Ansa,

Fjällräddningen uppger på Twitter att de söker i området tillsamans med räddningsenheter från L'aquila, Rieti och Rom.

Enligt Rai News har helikoptern kunnat lokaliseras till ett område några kilometer bort från Campo Felice. Sex personer hittades döda i snön.

Olyckan inträffade i närheten av den plats som drabbades av en lavin förra veckan, där 15 personer hittills har hittats döda. Det saknas fortfarande 14 personer.

Läs också:

Många döda på hotell efter lavin i Italien: "Hjälp, hjälp, vi dör av kyla"

Åtta personer hittade vid liv under snömassorna vid lyxhotell i Italien - se videoklippet från mirakelräddningen

Artikeln updpateras.

Mer läsning

Annons