Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utrota barnfattigdomen är viktigare än sänkta skatter

Det är en tuff känsla som barn att se hur andra barn pratar om vart man ska åka på semester eller vilka dyra julklappar man önskar sig medan man själv aldrig kan få dela samma erfarenhet.

Annons

 Allt fler barn i Sverige tillhör de fattiga barnen. Dålig ekonomi i familjen beror oftast på föräldrarnas arbetslöshet eller hoppande mellan olika deltidsjobb ofta i låglöneyrken. Barn som växer upp i knappa förhållanden får det jobbigt i skolan och riskerar att hamna i andra svårigheter med droger och kriminalitet. Därför måste barnfattigdomen bekämpas.

Den Moderatledda regeringen har sedan 2006 sänkt skatterna för de rikaste med 120 miljarder. Samtidigt har arbetslösheten ökat och utanförskapet har inte minskat. Det enda som skett är att regeringen har sänkt ersättningen för de arbetslösa och sjuka och gjort redan drabbade människor ännu fattigare. Det är dessa människor som fått betala sänkta skatter för de rika. Regeringen tror på allvar att ökade orättvisor leder till ekonomisk tillväxt. Ändå har medborgarna röstat på denna regering i fria val både 2006 och 2010. Det tyder på att regeringen är skickliga marknadsförare och duktig på att dupera medierna. För jag vägrar tro att svenska folket är osolidariska.

Att bekämpa barnfattigdomen är viktigare än att sänka skatterna för de som redan har det bra. Socialdemokraterna driver ett arbete mot orättvisor och ökad fattigdom och vi ger oss inte förrän fattigdomen är utrotad i Sverige. Innan det sker måste den nuvarande regeringen bort från makten. För detta krävs hårt politiskt arbete och att många fler ansluter sig i den kampen. Kom med du också som medlem i vårt parti vi behöver vara många som visar att vi vill ha en rättvis fördelning av våra gemensamma tillgångar. Vi ska utrota barnfattigdomen.

Jens Nilsson

Ordförande för Socialdemokraterna i Jämtlands Län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel