Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utstrålning och rock med stort R

IF Popgeni har arrangerat konserter sedan 2011. De lyckas alltid hitta det där lilla extra.

Banden som plötsligt kommer från ingenstans (i alla fall för mig) och som sedan levererar de mest fantastiska och minnesvärda konserterna. I går var nästan en sån kväll när Hellsingland Underground intog Gamla teatern.

Musiken i sig inget mästerverk. Alla i bandet är skickliga musiker och sångaren Charlie Granberg har ordentlig utstrålning; de är ett bra band helt enkelt. Tyvärr flyter många av låtarna ihop och jag vill ha några fler oväntade melodislingor. Något som får en att haja till och som kommer in i kroppen och fastnar ett tag.

Hellsingland Underground visade ändå att de var kvällens rockband med stort R. De kan det där med att stå på scen inför en publik. Gitarristerna stod inte stilla en sekund och både publiken och kvällens huvudakt verkade trivas riktigt bra.

Kvällen bjöd på mycket musik. Först ut på scen var Lumberjack And The Suits. Det är fem skickliga killar, och speciellt de två sångarna Alexander Lund och Adam Hestner som visade prov på sångröster i världsklass. De är ett gäng som det säkert kommer höras mer av framöver. Men, det som fattas är det där lilla extra. Ett mer personligt sound, något som sticker ut; men jag tvivlar inte en sekund på att killarna har det i sig.

Tätt därefter spelade Eastwick. Ett lite mer rutinerat gäng som hunnit släppa två plattor men som trots det kändes ganska tama på scen. Mellansnacket är inte helt oväntat politiskt och sångaren Jens Ganman levererade en och annan känga till OS-värden Putin och hans anti-gaylagar.

Hellsingland Underground sa det så bra, "Tack Popgeni för att ni lät oss komma hit" och jag säger detsamma – tack Popgeni.