Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utvalda barn deltar i kollo om företagande

Utvalda barn deltar i ett entreprenörskollo i Åre. Barnen får lära sig om företagande och lära känna Åredalen.

Entreprenörskollo Skandinavien AB är ett bolag med säte i Trångsviken som erbjuder utbildning, kollo och projektarbeten för barn och ungdomar. Bolaget vill att unga människor ska lära sig entreprenörskap.

I Åre har bolaget arrangerat ett kollo för 14 utvalda barn.

– De har valts ut av läraren, berättar Nina Magnusson som är en av ledarna på kollot i Åre.

Barnen som deltar måste vara socialt kompetenta samt intresserade av entreprenörskap. Under vistelsen i Åre har de gjort företagsbesök och lärt sig hur det är att starta ett företag från noll. Dessutom har de arbetat med olika projekt som de sedan presenterat för Skistar.

– Grundtanken är att eleverna ska känna att de klarar av att genomföra saker, säger Nina Magnusson.

Hampus Fredman, 13 år från Östersund, är nöjd. Han har tillsammans med flera andra deltagare gjort en film som visar vilka vinteraktiviteter som erbjuds i Åre. Filmen kanske visas i TV Åre och på Skistars hemsida, berättar han.

Eleverna räknar upp en hel rad aktiviteter som han hunnit göra under kollovistelsen. Det är allt från bowling till skidåkning. Att de även har lärt sig vanliga hushållsysslor eftersom de lagat maten själva.

– Det bästa är att jag lärt mig slå på diskmaskinen, säger Hampus Fredman.