Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utvisningen fällde Frösön

En seger och en förlust.
Det blev Frösöns facit när innebandyns division 1 hade premiärhelg.
– Klart godkänd start, tycker tränaren Daniel Ramsin.

I seriepremiären mot Umeå fick Frösön direkt känna på segerns sötma.

Hemmalaget förde matchen och var det bättre laget, men ungdomarna från Umeå hängde på bra och kom till många kontringslägen efter enkla bolltapp från Frösöspelare. Men efter Jesper Söderholms 8–6 i mitten av tredje perioden orkade inte Umeå komma tillbaka. Söderholms mål blev också matchens sista.

Mot Skellefteå blev det som väntat ännu tuffare. Skellefteå ses som en av seriefavoriterna vilket man också i stunder visade upp mot Frösön.

Frösön öppnade dock starkast och fick en riktig smakstart. När tolv minuter var spelade av första perioden hade man en 3–1 ledning. Skellefteå kom dock tillbaka och både reducerade och kvitterade.

Och när Frösön fick Erik Lundin utvisad fem minuter för hårt spel i första periodens slutskede hamnade hemmalaget i en rejäl uppförsbacke. Skellefteå utnyttjade överläget skoningslöst och hittade nätet fyra gånger om.

10–5-ledningen inför tredje perioden kändes ointaglig.

Vi blir väldigt hårt straffade i boxplay och släpper in sex mål på det. Skellefteå har byggt vidare på det framgångsrika powerplay de hade förra säsongen och är överlag ett väldigt duktigt lag, säger Daniel Ramsin.

Frösön repade dock mod och gjorde en mycket stark sista period. Vid ställningen 10–8 kändes en vändning långt i från omöjlig.

Man hade också flera chanser att komma närmare, men när Johan Vesterlund satte 11–8 med nio minuter kvar gick musten ur Frösön.

Tränaren Daniel Ramsin var ändå nöjd med premiärhelgen.

– Jag tycker det är mycket som är bra, både mot Umeå och Skellefteå. Vi har många nya spelare som ska skolas in och det tar lite tid, säger Daniel Ramsin.

Har ni något uttalat mål med säsongen?

– Inte när det gäller tabellplacering, däremot ska vi försöka att hamna topp fyra. Men viktigast är att vi tar steg framåt som lag.

Några spelare som förtjänar att hyllas lite extra efter helgen?

– Det är svårt att inte plussa för Michael Sandin. Sedan fick Jesper Söderholm spela väldigt mycket, då vi hade få backar, och det gjorde han riktigt bra, säger Daniel Ramsin.

Frösön-Umeå 8–6 (3–2, 2–2, 3–2)

Mål: Henrik Esbjörnsson 3, Michael Sandin 2, Erik Lundin, Jesper Söderholm. Simon Sundström.

Skott: 22–27

Frösön-Skellefteå 10–12 (3–3, 2–7, 5–2)

Mål: Michael Sandin 4, Erik Lundin 2, Jesper Söderholm, Simon Sundström, Martin Larsson, Jimmy Jonsson.

Skott: 28–23