Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V hot mot tandhälsan

Annons

Om Jonas Sjöstedt (V) och hans kommunistkollegor får en maktposition i Rosenbad efter höstens val blir det inte bara hål i plånboken på grund av utlovade skattehöjningar.

Svenskarna riskerar också hål i tänderna, kanske vi rent av blir ett tandlöst folk om vänstern får gehör för sina ovillkorliga krav på ”Inga vinster i välfärden”.

Hittills har ingen reflekterat över hur vår tandvård kommer att raseras om detta krav drivs igenom. I Sverige finns 7 500 praktiserande tandläkare, 55 procent i offentlig tjänst medan de resterande, ungefär 3 500, är privatpraktiserande.

Man behöver inte göra någon vild gissning att de också tjänar en hyfsad slant och gör vinster på sitt välfärdsuppdrag – usch och fy! Så Jonas – hur kommer du att ordna för vår tandvård om du blir minister i Sveriges nästa regering?

C-A Jonsson