Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V: kommunstyrelsen inte informerad

Vindkraftsavtalet med Affloardal AB har inte sköts på rätt sätt. Det anser Jörgen Blom (V) som ställer sig frågande till hur beslut med så stora konsekvenser kan få tas på nämndnivå.

Jörgen Blom sitter i Krokoms kommunstyrelse och har läst in sig på de handlingar som kommer att dryftas på veckans möte. Därför blir han förvånad när han hör att kommunen precis har arrenderat ut sin mark till långvarig vindkraftexploatering, utan att kommunstyrelsen ens blir informerad om det.

– Jag har inte uppfattat det som att nämnden har fått mandat att skriva ett sådant avtal och jag kommer att ta upp det på onsdagens möte, säger han.

Han anser helt enkelt att frågan är för viktig för att delegeras.

– Det här är en fråga av principiell karaktär där beslutet minst borde tas av kommunstyrelsen och helst av kommunfullmäktige. Problemet med att göra så här blir ju att folk inte ens förstår att det är på gång förrän det är påskrivet och klart, säger han.