Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V vill inte förbjuda privata aktörer

Om det är en fast hand för styrning som Elisabeth Svensson (M) och Björn Hammarberg (M) efterlyser så bör de överlämna rodret till Vänsterpartiet!

De senaste åtta åren har präglats av kortsiktighet, dåligt samarbete mellan kommunens verksamheter, dålig uppföljning av den privatiserade välfärden, dålig beredskap för ökade barnkullar och avsaknad av långsiktiga idéer vad man vill med Krokoms kommun.

Vänsterpartiet vill inte förbjuda privata aktörer inom hemtjänsten. Vi vill ta bort vinstuttagen! Det är orimligt att din och min skatt ska hamna i privata fickor istället för utveckling av verksamheterna.

Nej, V vill inte ha monopol i äldreomsorgen. Däremot har M skapat ett oligopol (privat monopol) i Föllinge, där inga andra aktörer tillåts än företaget Förenade Care, som har både äldreboende och hemtjänst. Där finns ingen valfrihet.

Varje år dräneras kommunen på flera miljoner kronor i onödan på grund av högerns dåliga eller obefintliga planering.

V accepterar inte att din och min skatt läggs på dyra hyror av skolbaracker, lappande och lagande om och om igen av våra gator och utdragna beslutsprocesser i kommunens nämnder.

Dessutom har administrationen ökat, antalet timvikarier har ökat och den relativa personaltätheten i hemtjänst minskat efter högerns privatisering av äldreomsorgen.

V tänker långsiktigt. Det vi planerar och vill besluta ska vara hållbart över tid. Det blir mycket enklare och billigare då. Våra tjänstemän ska koncentrera sig på utveckling i stället för nödlösningar och flera miljoner kronor årligen kommer att frigöras för att kunna användas i utveckling av verksamheten.

Vi hoppas att slöseriets och korsiktighetens tid är över. Det är en nödvändighet för Krokoms kommuns möjlighet att utvecklas – i hela kommunen!

Jörgen Blom (V)

1:a namn till kommunfullmäktige i Krokom

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel