Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vacker stubbe i fjällmiljö

I samband med en utflykt till Edsåsdalen tillsammans med ett gäng STF-kamrater blev det vandring utefter Grofjällsrundan.

Numera har man precis som i Åre även här gjort ett skyltsystem där varje led har sitt eget lednummer vilket underlättar. Utgång vid vår tur var vid Köjagården och snart nog passerades Henån med sitt skummande vatten. Under hand blev det rast och vila vid Grofjällsstugan som ligger vackert vid branta stup som inlandsisens avsmältning format. Det blev också en avstickare halvvägs till Grofjällets topp men på grund av låg molnhöjd blev det ingen toppbestigning denna gång. Återvägen gick via den gamla fäboden vid Sönnestvallen.

Stubben, eller rättare sagt de hopväxta och vackra stubbarna upptäcktes när Henån passerades på väg upp på fjället. Ett vackert blickfång omgivet av vackra höstfärger. Många små vrilar förgyller också stubbarna. En rolighet som i vart fall kan ses på originalbilden är ett grishuvud, nedtill och i mitten på stubben.

Det finns mycket att upptäcka när man är ute på vandring i vår vackra natur. Naturen bjuder ofta på glada överraskningar.