Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vacker vinyl väcker nostalgin till liv

I dagarna tre ordnas vinylmässa i Storsjöteaterns foajé.
– De är som små konstverk, säger Lars Thorell från Hissmofors.

Det är något speciellt med att bläddra sig genom skivbackarna i jakt på den där speciella plattan man saknar i sin skivsamling. Rätt som det är fingrar man på ett vackert konvolut som raskt förflyttar en tillbaka i tiden.

– Skivomslagen ger en förnimmelse om vad som komma skall, säger Janne, mässgeneral på årets skivmässa på Storsjöteatern i Östersund.

Det är 15:e året i rad som skivmässan arrangeras i anslutning till Storsjöyran där handlare från Stockholm och Borlänge bjuder ut kvalitativ musik på vinyl till försäljning. Enligt mässgeneralen Janne har intresset för vinylskivor ökat stadigt de senaste åren.

– Intresset ökar men det går långsamt. Det är först de sista åren som det tagit fart ordentligt.

En besökare med skägget i skivbacken är Lars Thorell.

– Jag skulle hämta ut biljetter till yran när jag upptäckte den här guldgruvan i källaren.

Hemma i Hissmofors har han ett par hundra vinylskivor i sin samling och att kasta ut skivspelaren, som så många andra gjorde när cd-skivan blev populär, var det aldrig tal om.

– Nä, så dum var jag inte. Känslan av att sätta på en vinylskiva är oslagbar och konvoluten är som små konstverk, säger Lars Thorell och beger sig mot kassan med en dubbelskiva av The Doors under armen.