Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vackert väder på annandag påsk

Så många grader beräknas det bli hos dig.

Sista dagen på påskledigheten kommer även den att bjuda på varmt och soligt väder över större delen av landet. Även norra Norrland, som tidvis haft det molnigt under helgen, får nu ta del av solen.

I Jämtlands län innebär det 3-14 grader i länet. Kallast, men sol, i Sylarna med 3 grader och varmast i Ragunda med 14. Härjedalen, främst Ytterhogdal och Sveg, blir det uppemot 13 grader. Resten av länet ska få runt 10 grader.

I resten av Sverige blir det varmast under annandagen i södra Svealand och norra Götaland med drygt 15 grader, som lokalt kan gå upp till 20.

I södra Götaland väntas regn mot måndagseftermiddagen vilket gör att temperaturen där sjunker något. På tisdag blir det enligt prognosen åter fint väder, även i Götaland.

Under veckan som kommer blir det sedan i huvudsak stabilt väder med mycket sol till följd av ett högtryck.

Men temperaturerna kommer inte att vara riktigt så höga. På onsdag blir det enligt SMHI mellan 10 och 15 grader i Götaland, 8 till 12 i Svealand och 5 till 10 i södra Norrland. I norra Norrland ligger det på 0 till 5 grader och Lapplandsfjällen får några minusgrader. Liknande temperaturer väntas på torsdagen och framåt helgen.

Helgens varma väder har som väntat fått björkarna att slå ut och just nu är det höga halter björkpollen i södra delarna av landet. (TT)