Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väcktes i sovrummet av objudna poliser

I torsdags väcktes en man och hans flickvän av att två gestalter stod i deras sovrum och bländade dem med ficklampor.

Det visade sig vara polisen, som bad om ursäkt och gick igen.

Natten till förra fredagen fick ett par boende på en liten ort i Östersunds kommun vara med om en upplevelse de helst velat slippa.

02.10 väcktes de av två poliser som klivit in i deras sovrum, bländade dem med ficklampor och begärde att få veta vilka de var.

– Tjejen blev helt skräckslagen och jag ville få en förklaring till varför de var där, men när vi sagt vilka vi var bad de bara om ursäkt för att de väckt oss och gick igen. Efteråt såg vi att de hade varit runt i hela lägenheten innan de väckte oss, säger mannen.

Redan tidigare i veckan hade poliser varit i området och ställt frågor om en granne till paret. De hade även gått igenom grannens källarförråd och för mannen är det uppenbart att poliserna helt enkelt gått fel.

Det han önskar är att poliserna förklarat det så att han och flickvännen kan känna sig trygga med att det inte kommer att hända igen.

– Om jag hade beställt väckning så hade det givetvis varit helt okej, men nu hade jag inte det, säger han och försäkrar att han kommer att bli noggrannare med att låsa ytterdörren framöver.

Maria Könberg på Östersundspolisen beklagar händelsen men säger att det är svårt för poliserna att ge uttömmande förklaringar i läget som uppstod.

– Poliserna tror ju att de har rätt adress och måste agera därefter. Och när de inser att de kommit fel är det ändå inte säkert att de kan ge några förklaringar på grund av sekretessen, säger hon och tillägger att paret gärna får höra av sig om de känner att de vill ha en ursäkt för det inträffade.