Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är det här?

Ett flygplan, meteroitregn eller en rymdskrot från en satellit? Vad är det som har fångats på bild på Östersunds himmel i lördags?

När Peter Westerlund befann sig på Vallaleden i höjd med Vallsundsbron vid ett-, tvåtiden på lördagseftermiddagen såg han någonting han aldrig sett tidigare komma flygande över biltaket.

– Först trodde jag att det var ett plan som hade problem med motorerna eller så. Det såg ut som det brann, säger Peter Westerlund.

Han haffade kameran som han hade på passagerarsätet bredvid sig och tog några snabba bilder innan föremålet försvann bakom Frösöberget.

När han kom hem visade han sambon bilderna som påminde honom om rymdskrotet från den tyska satelliten Rosat, som det pratats mycket om i media.

– Då började jag inse att det kanske inte var ett flygplan. Jag vet inte om det var från satelliten men jag tror inte att det var ett flygplan för det gick så fort och snurrade hela tiden, säger Peter Westerlund.

Vad tror ni att det var som flög över Östersundshimlen i lördags?