Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är viktigast att värna – människoliv eller egendom?

Jag har en fundering som jag grunnat på ett tag när det gäller tända/släckta vägar.

Jag bor i Torvalla och åker dagligen Basvägen. Utifrån kommunens ambition att spara resurser och pengar är Basvägen till största del nedsläckt kvällar och nätter, endast enstaka lampor är tända.

Det som jag reagerat på – och som jag trott skulle rättas till efter den översyn som jag uppfattade skulle ske – är att det både förra året och nu fortfarande är helt upplyst i Torvallas industriområde. Där är Skotarvägen, Störvägen, Stängselvägen, Brosslarvägen och så vidare, fullt upplysta kväll och natt.

Som kommuninvånare kan jag förstå viljan att både spara pengar och naturens resurser genom att släcka ner det man kan, men det jag inte förstår är varför industriområdet är upplyst.

Om företagarna själva står för den kostnaden lär jag bara få acceptera deras val. Men om det är så att jag som kommuninvånare bekostar detta har jag svårt att se att vi väljer att belysa områden där det normalt sett inte torde vistas människor nattetid, och dessutom områden som är skog/ängar till stora delar i stället för vägar/gator där det varje kväll/natt rör sig kommuninvånare.

Kanske finns det mer att spara om man väljer att släcka ner de sträckor man kan, och dessutom även industriområdet ...

SR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel