Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad betyder en röst på C?

Jag vill lägga min röst på det jag tror på, ny ledning i kommunen.

S har brustit i medborgarrespekt. I praktisk politik visar S maktfullkomlighet, utreder selektivt, nekar att utreda goda förslag från ”fel håll”.

Oppositionen prioriterar barnen och ett gott samhälle att leva i, med fortsatt hörselspår, isbanespolning, fältarbetsgrupp, objektiva skolutredningar.

C går till val som självständigt parti, samarbetet med S/MP tar slut. Efter valet söker C samarbete med den gruppering ”som erbjuder största möjliga utdelning”. Medlemsmöte får avgöra.

Efter sveket där C gick över till S (utan framgång för hjärtefrågorna) är det svårt att lita på C. Bosse Svensson tog ställning och avgick från KF. Det ska han hedras för. Med honom som kommunalråd skulle jag tro på förnyelse.

Men C är tudelat. Vilken väg tar C efter valet?

Medborgarförslag är inlämnat om Österängsalternativet i kulturhusfrågan. Bosse S svarar i ”Kan du lova” att C inte ”på något sätt” har låst sig till bibliotekstomten. ”Det finns säkert fler möjligheter … och de ska vi titta på.”

Samma dag röstar C med S/MP i kommunstyrelsen att inga alternativ till bibliotekstomten ska utredas.

Centersprickan visas upp. Att rösta på C kan innebära fortsatt S-styre, oavsett Bosse Svenssons vilja att samarbeta borgerligt. C:s medlemskår kan ju efter valet tro på samma, till intet förpliktande, löften som tidigare från S, där en säkrad rådspost åter blir lockbetet.

Självklart måste C som parti ta ställning nu, oavsett vem av kandidaterna som får flest väljarröster. Väljarna måste veta vad en röst på C innebär för hela mandatperioden.

Sluta vela och ta medlemsbeslut omgående! En röst på Centern, vad betyder den egentligen?

Osäker väljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel