Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad blir det för jobb?

Innan paradiset inträder efter valet nästa år vill jag gärna redan nu få svar på några frågor som är oklara för mig.

Jag ställer frågorna till länets ledande socialdemokrater och kräver svar. Alliansen har ju inte, enligt oppositionen, lyckats klara att fixa fram jobb. Men nu ska det bli. Intressant inte minst för mina och andras barn och barnbarn.

Stora ungdomskullar går utan jobb. Tusentals har inte klarat gymnasiets krav. Invandrare vill ha jobb trots svårigheter att göra sig förstådda och i vissa fall inte klara arbetsgivares krav på korrekt svenska. Äldre arbetslösa anses i många fall för gamla för ett arbete.

Tremånadersregeln för ett arbete eller utbildning (längre ska ju inte en arbetslös vara utan jobb eller utbildning, enligt Löfven) låter ju paradisisk och underbar för alla arbetssökande. Jag förmodar att detta valmanifest har förankring i partiet och är sanningsenligt. Därför frågar jag:

Vilka jobb är intressanta att satsa på? Har ni förankrat och utarbetat i partiet vilka jobb som är intressanta?

Utbildning för vem? De tusentals ungdomar, och även äldre, som kanske inte vill eller kan läsa in en utbildning, vad gör ni med dem? Invandraren som kanske behöver ett par år för att lära sig svenska, hur blir det där?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel