Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har det tagit åt Centern?

Annons

Är det någon som känner igen Centerpartiet – mer än de nyliberala centerpartister som tagit över det gamla folkrörelsepartiet.

Inför det kommande Europaparlamentsvalet finns det all anledning att tänka efter före, på vilket parti du skall lägga din röst.

Vid Centerns stämma i Örebro, fick vi mycket klara besked om att Centern ligger till höger om moderaterna, när man i sina utspel vill avskaffa tryggheten och anställningsskyddet för de som arbetar i mindre företag.

Kan någon begripa varför man skall ha sämre anställningsskydd bara för att man råkar jobba i ett mindre företag? Vad är det för drivkraft som driver Centern och dess partiledare att så istadigt driva denna fråga?

Kan inte detta komma att innebära att många kommer att känna sig mindre värda, när man inte får den trygghet som de som arbetar i de större företagen har. Vilken arbetsmarknad skapar detta? En A- och en B-arbetsmarknad.

Jag har aldrig förstått varför man ständigt ska ifrågasätta Lagen om anställningsskydd LAS. Den har aldrig varit ett hinder för att tillgodose de förändringar som ett företag behöver göra. Våra kloka fackliga organisationer och dess företrädare har alltid på ett seriöst sätt behandlat dessa frågor till gagn för medlemmarna och företagen.

Valet till Europarlamentet börjar 20 maj med förtidsröstning och valdagen är 7 juni. Jag tycker att Du skall tänka till några gånger extra innan du lägger en röst i detta val. Vilka vill du ska representera Dig och Sverige i Europa? Är det de partier som vill avskaffa tryggheten i arbetslivet, eller är det de partier som kommer att värna tryggheten och kollektivavtalen på den Svenska arbetsmarknaden.

Jag tänker lägga min röst på det parti som står för trygghet och rättvisa och som inte överger sin värdegrund när det gäller de svaga i samhället. Tänk på det Du också när du skall rösta i parlamentsvalet och Du kom ihåg att rösta, det är en medborgerlig rättighet, din röst är viktig.

Mer läsning

Annons