Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad har Miljöpartiet för politik egentligen?

Miljöpartiet ser ut att vinna alltmera sympatier ute bland landets väljare. Hur kan detta vara möjligt kan man fråga sig? En orsak är förmodligen att miljöpartisterna aldrig riktigt behövt redogöra för sin politik i stort, förutom då partiets syn på miljöpolitiken. I miljöfrågan har dom i dag knappast något att tillföra, eftersom att samtliga riksdagspartier är väl så insatta i problematiken runt miljön och har därför också en någorlunda likartad politik inom just miljöområdet. I övriga frågor vet vi helt enkelt inte vart miljöpartiet står.

Hur vill MP tackla arbetslösheten? Vill man fortfarande införa friåret, det vill säga ge människor lön för att de inte ska arbeta? Hur vill man garantera en säker och tillgänglig sjukvård för alla? Hur ser MP på dagens pensionssystem? Vill MP också precis som S och V höja skatten för undersköterskor, lokalvårdare, vaktmästare och sjuksköterskor med flera och avstå att sänka den för pensionärerna? Är MP villiga att fortsätta rusta upp vägarna främst i Norrlands inland och hur ser MP på bensinpriset? Detta är inte minst viktigt för oss här i länet, eftersom att ledande miljöpartister ett antal gånger sagt att ett rimligt pris för en liter bensin bör ligga mellan 20 och 25 kronor. Hur vill MP forma rovdjurspolitiken, där vargfrågan är en viktig del? Är samtliga miljöpartister överens i EU-frågan? Hur ser miljöpartisterna på samarbetet med Lars Ohly i en så kallad rödgrön regering? Ja frågorna är många för att väljarna ska få en helhetssyn över miljöpartiets politik i stort.

Avslutningsvis hörde jag häromdagen en person uttrycka saken enligt följande: "Köp Maria Wetterstrand och betala för Lars Ohly." Det finns således en del att tänka på inför hösten val. Att låta en enskild fråga styra ens val, kan leda till ekonomisk katastrof både för enskilda och landet som helhet.

Christer Siwertsson, M. Gruppledare för den moderata landstingsgruppen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel