Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad kan vi utveckla i Bergs kommun?

Inom Bergs kommun kommer industriföretag aldrig att dominera sysselsättningsmässigt. Vi har inte den traditionen och det kunnandet, det visar problemen kring ACB Laminat med all tydlighet. Om rekonstruktionen av ACB Laminat skulle misslyckas framstår besöksnäringen som än viktigare för Bergs kommun.

Mot denna bakgrund är kommunens beslut att bygga ut avloppsreningsanläggningarna i Klövsjö och Storhogna riktigt. Det bäddar för en framtida expansion i dessa attraktiva områden. Nedgången i konjunkturen kan ha det goda med sig att takten i byggande av avlopp med mera inte behöver bli så hög som först förutsågs.

Inom den södra kommunhalvan behöver vi nu arbeta vidare med marknadsföring för att få fler turister att upptäcka att vår kommundel har en hel del att erbjuda även sommartid.

Flödet efter Europaväg 45 är mycket stort, men få av de vägfarande stannar och ger sig tid att undersöka vad vi har att erbjuda.

I Åsarna skisserar vi för närvarande på en turistbroschyr, som ska vara gemensam för de tre byarna Klövsjö, Rätan och Åsarna.

Genom ett samarbete de tre byarna emellan kan vi erbjuda till exempel dagsutflykter av intresse för besökarna. Vi har mängder med attraktioner, som kan locka besökare. Problemet är att vi själva har svårt att inse det. Vi måste bli duktigare på att se möjligheterna och att berätta om dem för besökarna.

Det grepp, som Jämtland-Härjedalen Turism nu tar med en utredning om ett destinationsbolag för Vemdalen-Klövsjö är intressant och kan bli en ram för den lokala marknadsföringen.

För övrigt: Jag är inte aktiv partipolitiskt men har försökt att läsa kommunens årsredovisning för 2007. Då är det en sak som slår mig: Var tionde invånare i kommunen är anställd av Bergs kommun. Jag förstår att detta med vård, skola och omsorg kräver en hög personaltäthet, men hur är det med resten? Behövs alla tjänstemän i den kommunala organisationen?