Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad såg de i vattnet utanför Badhusparken?

I flera minuter stod Lena Svegare och Ola Svalstedt och tittade på något stort som simmade 100 meter från land.

– Jag tror väl inte direkt att det var ett storsjöodjur. Men det var helt klart en häftig upplevelse, säger Ola Svalstedt.

Det var vid 10.30-tiden på torsdagsförmiddagen som Ola Svalstedt såg något märkligt i Storsjöns vatten när han stod vid Sjöbutiken. Han ropade på Lena Svegare som befann sig i butiken.
– Han ropade ”nu kanske vi får se Storsjöodjuret”. Jag sprang ut och fick då se något märkligt. Det var något stort som simmade i vattnet. Jag har väl aldrig trott på Storsjöodjuret, men nu vet jag i alla fall att det finns något i sjön, säger Lena.
Ola kom på att han hade kameran i bilen och sprang för att hämta den.
– Synd att jag inte hade kameran när det som simmade var närmare mig. Det var inne i viken och vände sedan utåt och simmade utanför bryggan. Jag fick i alla fall ett par bilder där man ser att det händer något i vattnet. Allra första tanken när jag såg vågsvallet var ju att det hade passerat en båt. Men sedan såg jag att det rörde sig.
Men att det är Storsjöodjuret som han såg tror han inte.
– Det känns ju lite pinsamt att berätta om det här. Jag vet ju vad jag brukar säga själv om folk som säger sig ha sett något i vattnet.  Jag skulle kunna tro att det var några enormt stora fiskar som simmade tillsammans. Det sägs ju att det finns malar i sjön så det kanske var några sådana. Vad det än var så var det häftigt att se, säger Ola.