Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad säger S om bidragscirkusen?

ÖP har i en serie mycket väldokumenterade artiklar visat på det enorma bidragsflöde som gått till olika projekt i Bergs kommun. Jag förutsätter att JO, Tillväxtverket och den mycket passiva Länsstyrelsen i Jämtlands län tittar närmare på uppgifterna.

I tider när samhället skär ned på kärnverksamhet är det anmärkningsvärt att offentliga medel så lätt kan betalas ut för olika diffusa projekt (inklusive mysiga träffar på Storhogna).

Bidragscirkusens huvudpersoner Margaretha Lindbäck och Therese K Zetterman vägrar att uttala sig när ÖP vill ha information. De två bidrar till att mörka verksamheten, förmodligen av goda privata skäl. Allmänheten ska inte få veta.

Det politiskt intressanta är att Zetterman är socialdemokratisk kandidat inför valet och favorit till posten som kommunstyrelsens ordförande. Det gör att det hela inte bara är en privatsak, eller en sak mellan bidragstagare och bidragsgivare.

Partirepresentanten Zetterman måste lägga alla papper på bordet eller dra tillbaka sin kandidatur. Den som ställer upp för offentliga uppdrag men inte medverkar till att väljarna får vetskap om vad som förevarit är helt enkelt inte värdig förtroende.

Ytterst är det hela en fråga för Socialdemokraterna i Berg och i länet. Vad gör man i S-styrelserna för att få Zetterman att framträda med information om hur offentliga medel använts?

Planerar distriktsordförande Anna-Caren Sätherberg (också regionalpolitisk talesperson i S!) att kommentera pengaflödet i Berg? Avser hon att få partikandidaten Therese K Zetterman att bryta sin tystnad och informera väljarna?

Tystnad från S-ledningen kan tolkas som ett indirekt stöd till kamraten i Berg och det kan påverka valresultatet.

Socialdemokrat och feminist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel