Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad ska du bli när du blir stor?

Brandmannatest, kondomkörkort, stickning och vidare­utbildning. Det var något ur utbudet på gårdagens mässa – Nolia Utbildning och Framtid.

I en av hangarerna på gamla F 4 ordnas varje år en mässa på temat utbildning och framtid. Mässan lockar ett stort antal utställare och besökare, årets upplaga av mässan var inget undantag.

Bland de cirka 90 utställarna fanns flera högskolor/universitet, studieförbund och andra utbildningsanordnare. Här fanns också företag, kommuner och myndigheter som visade och berättade om sina verksamheter inför framtida rekrytering av personal.

Landstinget i Jämtlands län fanns på plats liksom Östersunds kommun som båda kommer att ha stora rekryteringsbehov inom de närmsta tio åren. Bara kommunen räknar med att behöva anställa cirka 4 500 personer inom en mängd olika yrkeskategorier. Hos landstinget kommer cirka 2 000 personer att behöva anställas under samma tidsperiod.

gymnasieelever och vuxenstuderande men mässan vände sig också till andra. Många av mässbesökarna gick varv på varv för att besöka montrarna.

Vissa utställare erbjöd också prova-på-aktiviteter – till exempel fanns en stickhörna, ett brandmannatest och representanter från Östersund Hockey, VTC-gymnasiet och Wendlas Dans- och fitnessstudio hjälpte den som ville ta ett kondomkörkort.

Ståuppartisten Zinat Pirzadeh fanns också med i mässprogrammet med 45 minuters scenframträdande.