Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad ska hända med Järpen?

Det fanns en tid då centralorten Järpen växte, politikerna satsade på samhället som började ta form på 1980-talet. Bostadsbyggandet sköt fart, industriområdet utvecklades, nya butiker växte upp.

Annons

Den entusiasm politikerna kände 1972 inför sammanslagningen av kommunerna är borta i dag. Det blev namnet Åre kommun (Centerns Fritjof Fredrikssons röst blev avgörande).

Järpen i dag: En ort som allt mera får stå tillbaka i utveckling. Det står stilla.

Förslag väcks om att polisstationen flyttas till Åre by, delar av viss kommunförvaltning och polis finns redan där.

Avstånden förlängs för befolkningen i östra delarna som måste besöka till exempel polismyndigheten om den flyttas.

Delar av skolan har genom ödesdiger brand flyttat ut till Mörsil (kostnadsskäl) och efterlämnat användbara skollokaler vid Skansborg. Vart är Järpen som centralort på väg?

Ingen politiker har tagit upp frågan. Ingen debatt sker i denna så viktiga fråga för centralorten som ska representera kommunen.

Vi får inte bortse betydelsen av en framåt centralort för Åre gymnasieskola, andra utbildningar, industrietablering, bostadsbyggande, med mera.

Är ni politiker rädda att ta debatten, att diskutera och ge besked om var ni står? Åre by utvecklas på eget sätt (med er medverkan), men samtidigt deltar ni i försämring av service i centralorten. Vilken logik!

Jag önskar, men tror inte, att politikerna vill ta en öppen debatt och klargöra var de står i frågan om framtida utveckling av Järpen. Eller ska väljarna få ett besked?

Torsten Lind, Järpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel