Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad ska jag ha dessa produkter till?

Mildas "Mat & Visp", ännu en i raden av produkter som producenterna försöker lura på oss. 26 procent står det på framsidan, vadå?

Jo, 26 procent mjölkbaserad vegetabilisk fettblandning, står det sedan att läsa på sidan av förpackningen. Innehåller: vatten, skummjölk, härdat vegetabiliskt fett, vegetabiliskt fett, vegetabilisk olja, kärnmjölkspulver, modifierad stärkelse (majs) emulgeringsmedel (polysorbat 60, sojalecitin), socker, stabiliseringsmedel (guargum, karragenen), arom, färgämne (betakaroten).

Vad ska jag med detta till? Behöver jag stoppa i mig denna produkt?

Arla lanserar smaksatt grädde, choklad och jordgubb. Vad ska jag med detta till? Jag kan lägga i lite choklad eller några riktiga jordgubbar i min grädde om jag så önskar.

Men en vanlig tunn grädde är svårare att hitta i kyldiskarna. Jag vill ha en grädde som är grädde och inget annat.

Det är vi konsumenter som har makten att inte köpa alla dessa konstgjorda produkter. De försvinner om ingen köper dem. Kom ihåg att studera innehållsförteckningen innan du lägger varan i din matkasse. Fundera på vad det är och varför du köper det.

Carina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel