Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vad som helst kan hända”

Annons

Elin Ruth Sigvardsson upptäcktes av Lars Winnerbäck och han producerade hennes första skiva, ”Saturday Light Naive” som släpptes 2003. Debutplattan ledde till en grammisnominering för bästa nykomling. Sedan dess har det blivit två album till, det senaste, ”A fiction”, släpptes 2007.

– Jag har precis gjort klart alla mina demos här i min lilla hemmastudio och vi kommer utgå väldigt mycket från soundet på dem när vi spelar in.

– Jag har startat ett eget skivbolag och känner mig fri som en fågel. Det kommer förmodligen märkas på nya skivan. Sedan spelar jag lite med jämna mellanrum, både här hemma och utomlands.

– Nu i höstas satte jag ihop en duoturné som jag kallade för ”Two Man Show”. Det var jag och Carl Ekerstam som åkte runt med en massa olika instrument och spelade mina låtar i konstiga tappningar. Jag hade bett vänner och konstnärer att skapa bilder till mina låtar, som vi projicerade under konserten. Det var grymt kul.

– De kan förvänta sig både nya och gamla låtar, och framför allt kommer det bli många nya versioner. Jag vet aldrig vad jag ska förvänta mig. Vad som helst kan hända, och det är det som är kul. Men jag tror och hoppas att det kommer att bli både mysigt och vackert och avslappnat och lekfullt och roligt för mig att spela på Storsjöteatern.

– Sedan är det sjukt kul att spela i en stad som ligger ovanför Stockholm, för det var ett tag sedan. Det känns som att mina turnéer har rört sig nedanför huvudstaden ett bra tag.

– Nej, inga samarbeten. Men jag spelade nyligen in en cover på en av hans låtar (”Kom ihåg mig”, reds. anm.). Det började med att jag spelade den live på en gala för att han vann pris som årets textförfattare. Sedan tyckte jag att den var värd att spela in.

– För att göra folk förvirrade.